Algemeen

Atelier van Wees verzorgt sinds 2009 schilder- en tekenlessen voor volwassenen. Het atelier staat in Utrecht heel dichtbij het centrum. De lessen worden gegeven door eerstegraads docenten Tekenen, Schilderen en Kunstgeschiedenis en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Wij begeleiden de cursisten bij het ontwikkelen, dan wel ontdekken van hun eigen beeldende vermogens. Plezier in het verbeelden staat voorop, maar door het opdoen van kennis en techniek kan dit plezier verdiept worden. U hoeft geen ervaring te hebben. Als u nog nooit getekend of geschilderd hebt, maar dit wel graag zou willen doen, bent u van harte welkom! Bent u wel al (jaren) bezig? Ook dan is er zeker genoeg te leren en uitdaging in overvloed.

 

Het vullen van een portfolio behoort tevens tot de mogelijkheden; we hebben de afgelopen jaren al velen succesvol begeleid naar toelatingsexamens voor kunstacademies. Diverse (ex-)cursisten werken inmiddels professioneel (en blijven vervolgens graag bij ons lessen volgen).

 

De groepen bestaan uit max 10 mensen. De lessen duren twee uur en ademen de sfeer van een werkplaats; cursisten werken ieder aan hun eigen beeldend project (bv. een bepaalde techniek, zoals gewassen inkt, olie/acrylverf, houtskool, collage of een thema: dieren, stilleven, portrettekenen en -schilderen, algemene compositieleer, etc).

 

“Ze weten precies op het juiste moment weer bij me terug

te komen om me te ondersteunen of te prikkelen 

en dat altijd op basis van concrete aanwijzingen die voor mij

en mijn project specifiek en relevant zijn.”

 

Cursustijden

U kunt het hele jaar instromen. Iedere cursist heeft zijn vaste lesmoment in de week. De lestijden zijn als volgt:

 

Ma-morgen (10.00-12.00)

 

Di-morgen (10.00-12.00)

Di-middag (13.15-15.15)

Di-avond (19.30-21.30)

 

Wo-morgen (10.00-12.00)

Wo-middag (13.15-15.15)

Wo-avond (19.30-21.30)

 

Do-morgen (10.00-12.00)

Do-middag (13.15-15.15)

Do-avond (19.30-21.30)

 

U bent altijd van harte welkom voor een proefles. Het atelier is goed bereikbaar met de fiets, auto en het OV.

Er wordt doorlopend les gegeven van september t/m half juli met uitzondering van de reguliere schoolvakanties en feestdagen. In de zomervakantie vanaf half juli t/m augustus is het atelier voor lessen gesloten.

 

Cursusgeld

De prijs van de lessen is 97,50 euro per kalendermaand (vanaf januari 2024 zal dit 97,50 zijn), met uitzondering van de maanden juli en augustus. In juli is het lesgeld een halve maand en in de maand augustus wordt er geen lesgeld geïnd; het atelier is dan voor lessen gesloten. U krijgt gemiddeld 1 les van 2 uur per week. De ene maand kunnen dat 4 lessen zijn, dan weer 3 lessen en een volgende maand 5 lessen. Dit is afhankelijk van het aantal lesweken en vakantieweken in een maand. De schoolvakanties van Midden-Nederland worden gevolgd.

 

Iedere 1e van de maand wordt het cursusgeld per automatische incasso geïnd. De cursusovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor minimaal drie maanden. Na deze periode geldt een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Opzegging voor de maand september moet i.v.m. de sluiting in augustus, vóór 1 juni gedaan zijn.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie, hebt u belangstelling of wilt u zich opgeven? Stuurt u ons vooral een mailtje! Het is handig als u in uw mail vast aangeeft naar welk vast dagdeel uw interesse uit gaat.

Mail naar ateliervanwees@gmail.com