Elmer (1973) is eerstegraads docent Tekenen, Schilderen en Kunstgeschiedenis. Hij behaalde zijn diploma in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Van 1986 tot en met 1992 bezocht Elmer het Christelijk Gymnasium te Utrecht. Op de lagere school, de Jan Hangelbroekschool in Maarssenbroek, werd zijn tekentalent ontdekt door de leraar van de vierde klas. Hij werd gestimuleerd om dit bijzondere talent verder te ontwikkelen.

 

Elmer kreeg tijdens zijn studie aan de HKA in Amsterdam een baan op het landgoed van Kasteel Nyenrode te Breukelen als gids en hovenier. Dit werk is hij tijdens en na zijn studie blijven doen. Meerdere jaren heeft Elmer op Nyenrode schilder- en tekenlessen gegeven en als gids rondleidingen verzorgd voor studenten en bezoekers. Vanaf september 2009 is hij gestart met het verzorgen van teken- en schilderlessen in zijn nieuwe atelier in Utrecht.

 

Naast zijn werk als tekenleraar, maakt hij zelf werk en exposeert hij regelmatig. Ook speelt Elmer (elektrische) gitaar en schrijft hij zijn eigen muziek.

 

“Elmer laat me los en geeft me tegelijkertijd vertrouwen”

 

 

Elsbeth (1976) studeerde na het Christelijk Gymnasium te Utrecht aan de Hogeschool van Amsterdam, richting mode en kleding van Charles Montaigne, om vervolgens Cum Laude af te studeren aan de faculteit voor sociaal agogische opleidingen, richting Personeel en Arbeid. Elsbeth heeft meerdere jaren gewerkt als Personeelsadviseur aan de Universiteit Utrecht en vervolgens als Hoofd P&O bij de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (onderdeel van het Julius Centrum van het UMCU).

 

De bedrijfsvoering van Atelier van Wees is in handen van Elsbeth.

 

Zij zingt daarnaast als mezzosopraan sinds haar 6e jaar in diverse koren klassieke muziek. Na meerdere omzwervingen vanaf haar 16e jaar bij vele projectkoren, zingt zij de afgelopen jaren voornamelijk in de Domcantorij te Utrecht, het Collegium van Cappella Nicolai te Amsterdam en in het kamerkoor van de Theaterkooracademie.

 

“Atelier van Wees geeft me begeleide vrijheid”